medium vertelt over tarotkaart duivel uit Grote Arcana

tarotkaart duivel

Ontdek de betekenis van de tarotkaart Duivel en leer meer over de eigenschappen en symboliek van deze kaart. Ontdek ook de omgekeerde betekenis en de impact ervan op jouw leven en relaties.


Geschreven door

3 minuten leestijd
tarotkaart duivel | medium
medium vertelt over de eigenschappen van tarotkaart duivel

Eigenschappen Tarotkaart duivel

De Duivel is de vijftiende kaart van de grote arcana in de tarot. De kaart toont een duivels figuur met geitenhoorns en bokkenpoten die op een troon zit. Aan weerszijden van de troon staan een mannelijke en vrouwelijke figuur, beiden met kettingen om hun nek die vastzitten aan de troon van de Duivel. De kaart symboliseert onze verbondenheid met onze eigen verlangens en de invloed van de maatschappij op ons gevoel van eigenwaarde. Het kan ook wijzen op verslaving en obsessie.

Eigenschappen van tarotkaart duivel | Gratis Medium

De Duivel staat voor onze eigen innerlijke demonen, verslavingen en obsessies. De kaart symboliseert de gevangenschap die we onszelf opleggen door vast te houden aan beperkende overtuigingen en negatieve patronen. De Duivel kan ons eraan herinneren dat we de kracht hebben om onszelf te bevrijden van deze ketens door bewust te worden van onze gedachten en gevoelens. De kaart wijst ook op de schaduwkanten van onze persoonlijkheid die we moeten erkennen en integreren om heelheid te bereiken.

medium praat je bij over de bijpassende horoscoop en het liefdesleven die toebehoort aan tarotkaart duivel

Horoscoop en Liefdesleven passend bij tarotkaart duivel

Horoscoop bij tarotkaart duivel

Er is geen specifieke horoscoop die direct gekoppeld is aan De Duivel. Echter, mensen geboren onder het teken van Schorpioen kunnen zich aangetrokken voelen tot de energie van De Duivel. Schorpioenen staan bekend om hun diepgaande emotionele beleving en hun vermogen om te transformeren. Ze hebben vaak een sterke wilskracht en een drang om de schaduwkanten van het leven te verkennen.

Liefdesleven met tarotkaart duivel

In liefde en relaties kan De Duivel wijzen op verslaving en obsessie. Het kan zijn dat we vastzitten in ongezonde patronen en relaties die ons gevangen houden. De kaart kan ons eraan herinneren dat we de kracht hebben om onszelf te bevrijden van deze ketens door bewust te worden van onze eigen innerlijke demonen. De Duivel kan ook wijzen op de noodzaak om de schaduwkanten van onze persoonlijkheid te integreren om heelheid en gezonde relaties te bereiken.

medium over
betekenis omgekeerde tarotkaart

Tarotkaart duivel Omgekeerd

Wanneer De Duivel omgekeerd verschijnt, kan dit wijzen op het loslaten van verslavingen en obsessies en het bevrijden van onszelf van beperkende overtuigingen. De kaart kan ons aansporen om onze eigen innerlijke demonen te erkennen en te integreren om heelheid te bereiken. Het kan ook wijzen op de noodzaak om onze persoonlijke grenzen en waarden te respecteren in relaties en situaties die ons niet dienen. In plaats van ons vast te klampen aan oude patronen en negatieve gedachten, kan de omgekeerde Duivel ons eraan herinneren om onze eigen kracht te omarmen en te transformeren.

tarotkaart duivel omgekeerd | medium